Zo verleng je de levensduur van je hoverboard-batterij

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je hoverboard kunnen genieten zonder deze op te moeten laden. Vaak gaat de levensduur van zo’n batterij na een bepaalde tijd achteruit, waardoor je hem steeds vaker moet opladen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je de levensduur van je hoverboard-batterij kunt verlengen. Wij vertellen je alles over het opladen van je hoverboard-batterij.

Hoverboards

Opladen hoverboard

Je kunt je hoverboard opladen met een oplaadkabel die je in het stopcontact kunt doen. Een hoverboard wordt dus opgeladen op stroom. Als de batterij leeg is, is het lichtje op de oplader rood. Wanneer de batterij vol is, kleurt deze groen. Het duurt ongeveer twee uur om de batterij helemaal op te laden.

Niet te lang opladen

Het is belangrijk om de batterij van je hoverboard niet te lang in het stopcontact te laten zitten. Als je de oplader niet uit het stopcontact haalt als het lampje groen kleurt, loop je het risico dat de batterij schade oploopt. Daardoor kan het zijn dat deze in het vervolg minder lang meegaat. Ook kan er brandschade ontstaan. En buiten dat verbruik je ook nog eens onnodig veel energie, met een hogere energierekening tot gevolg. Want ook al is de batterij vol, het stroomverbruik stopt niet.

Alleen opladen bij lege batterij

Laad je batterij alleen op als deze helemaal leeg is. Als dit het geval is, geeft je hoverboard dit zelf aan. Begin dus niet met opladen als de batterij nog halfvol is. Ook andersom geldt: haal je boverboard-batterij niet uit het stopcontact als deze nog niet volledig opgeladen is. Dit is beide namelijk erg slecht voor de levensduur van de batterij.

Afstand hoverboard

Hoe lang kun je rijden met je hoverboard als deze helemaal is opgeladen? Dat verschilt per hoverboard. De meeste hoverboards kunnen op een volle batterij zo’n 15 à 20 kilometer afleggen. Hoeveel kilometer je precies kunt afleggen met een volle batterij is ook afhankelijk van het gewicht van de gebruiker, de windkracht, de ondergrond, eventuele hellingen en de temperatuur.

Verwisselbare batterij

Wil je een lange rit maken en heb je aan de duur van één volle batterij niet genoeg? Er zijn ook hoverboards met een verwisselbare batterij. Je kunt dan een extra batterij meenemen, zodat je deze kunt verwisselen als je batterij leeg is. Op deze manier kun je de dubbele afstand afleggen. Je kunt daarnaast ook nog een powerbank meenemen, zodat je de lege batterij tijdens de rit opnieuw kunt opladen. Let er wel op dat je deze volledig oplaadt. Neem dus even pauze als je batterij nog niet volledig is opgeladen – ook wel zo fijn als je een lange rit maakt.