Wat is een flyboard?

Steeds vaker krijgen wij de vraag wat nou precies een flyboard is. Hoverboards en flyboards worden nogal vaak door elkaar gehaald. In dit artikel zullen wij uitleggen wat een flyboard precies is, hoe het verschilt van een hoverboard en waar je het kopen kunt.

Wat is een flyboard?

Een flyboard is een board waarmee je kunt stunten op het water. Het is een ware rage onder watersporters. Deze trend is ontstaan in Zuid-Frankrijk toen een wereldkampioen in Jet Ski een flyboard uitvond. Het board is in staat om een volwassen man tot 15 meter boven het water te laten vliegen.

Een flyboard wordt aangesloten via een slang op een waterscooter. Via deze slang wordt het water met een hoge druk naar beneden gespoten. Door deze hoge druk vlieg jij omhoog en kun je allerlei stunts doen boven het water.

De aanschaf waarde van zo’n board is enorm. Ook heb je een waterscooter nodig om het apparaat te gebruiken. Daarom huren de meeste mensen een board om er een middag plezier mee te beleven.

Is een flyboard de hoverboard van het water?

Een normaal hoverboard rijdt met wieltjes over de weg heen. Een flyboard daarop tegen vliegt als het waren over het water heen. Er kan dus gesteld worden dat een fly-board de hoverboard van het water is. Maar er zijn ook fly-board varianten die nog meer op een hover board lijken. Je hebt namelijk ook water hoverboards die op dezelfde manier werken als het flyboard.

Bij een fly-board wordt het water vanonder recht naar beneden gespoten. Bij een waterhoverboard is de slang aan de achterzijde bevestigd waardoor het meer naar achteren toe spuit. Het is eigenlijk een wakeboard die wordt aangedreven door een waterstraal. Dit apparaat is perfect om mee te stunten. De snelheid die hiermee gehaald kan worden gaat tot wel 30 kilometer per uur!

Bekijk onderstaande video om een indruk te krijgen van het water-hoverboarden.

Waar kun je dit doen?

Er zijn meerdere bedrijven in Nederland waar je zo’n apparaat kunt gebruiken. Je kunt er een gezellig dagje uit van maken met je vrienden. Het is wel aardig prijzig, je betaald zo al meer dan 50 euro per uur. Maar het is een ervaring die je nooit zult vergeten.