Waarom je voorzichtig moet zijn met je hoverboard

Het hoverboard is in feite een modern skateboard. Een van de grootste verschillen is dat het een elektrische motor heeft, en een skateboard niet. Je rijdt dus een stuk sneller overal heen. Voor het hoverboard gelden echter wel een aantal regels. Waar moet je op letten?

Ga niet op de openbare weg

Het hoverboard en de segway zijn steeds vaker op straat te vinden. Voor de wet is de hoverboard geen echt voertuig. Dit komt door het feit dat het geen stuur heeft. Je mag er dan ook niet mee rijden op de openbare weg. Wanneer je dit wel doet, kan je dit op een flinke boete van 180 euro komen te staan. Niet bepaald fijn!

Let op je snelheid

Let altijd op je snelheid wanneer je op het hoverboard rijdt. Ga nooit harder dan 20 kilometer per uur. Het is namelijk niet altijd gemakkelijk om je evenwicht te bewaren. Bij  een ongeluk kun je lelijke verwondingen oplopen, en je wilt natuurlijk niet iemand aanrijden.  Schade aan het toetsel kun je namelijk niet terugvragen aan de verzekering.

Kies voor goede kwaliteit

Ga altijd voorzichtig om met het hoverboard. Uit onderzoek blijkt dat de toestellen helaas regelmatig in brand vliegen door kortsluiting. Kies dan ook een toestel van goede kwaliteit. Lees altijd de beoordelingen van eerdere klanten goed door.