Verovert de Solowheel dit jaar de Hoverboard markt?

Sommige Kickstarter projecten pakken zeer goed uit. Ze krijgen genoeg financiëring en veroveren vervolgens de markt. Alleen al in 2014 haalde het bedrijf met 22.252 projecten maar liefst 529 miljoen dollar op. Hopelijk wordt ook de Solowheel een succesvol Kickstarter project. Dit is namelijk een kleine en lichte variant van de hoverboard.

Licht, stabiel en sterk

De elektrische hoverboard is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De afgelopen jaren gooiden hoverboards zoals de Oxboard hoge ogen. De Solowheel is een soortgelijk vervoermiddel, maar op bepaalde vlakken anders dan het hoverboard. Zo is het een klein, licht en stabiel elektrisch apparaat. Het nadeel van de hoverboard is dat het door de grootte soms instabiel kan worden. Bij de Solowheel is hier totaal geen sprake van. Het weegt slechts 3.5 kilo en heeft een doorsnede van 8’.  Daardoor kun je het apparaat werkelijk overal mee naar toe nemen.

Handig om mee te rijden in de stad

De Solowheel is een zeer handig vervoermiddel voor de stad. Het verplaatst zich namelijk met een gemiddelde snelheid van 16 kilometer per uur. Je bent dus veel sneller de stad door dan wanneer je fietst of loopt. Bovendien kun je overal makkelijk tussendoor. Dat is met de auto in de stad meestal een heel ander verhaal.

Prijs van de Solowheel

Je zult de Solowheel wel regelmatig moeten opladen. De batterij werkt ongeveer 40 minuten. Waarschijnlijk ligt dit apparaat vanaf september 2017 in de winkel. Gelukkig is het redelijk betaalbaar. In de winkel koop je het voor ongever 600 dollar, en bij Kickstarter ligt de prijs op 445 dollar.  Het klopt dat de Solowheel iets duurder is dan het gemiddelde Hoverboard. Aan de andere kant is het de prijs vanwege de hoge kwaliteit en het gemak waarmee je kunt rijden meer dan waard.

Verovert de Solowheel dit jaar de Hoverboard markt?
Waardeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *