Tweedehands hoverboard kopen

Tweedehands hoverboardSinds twee jaar zien we een soort skateboards over de weg zweven, de zogeheten hoverboards. Een hoverboard is een skateboard overdwars met aan weerszijden een wiel dat ingenieus is weggewerkt zodat je het niet ziet, en het lijkt alsof het plankje over de weg zoeft. In de hoverboard zit een batterij waardoor je niet, zoals bij een skateboard, met één voet vaart hoeft te maken. Je kan er gewoon op gaan staan en je zoeft vervolgens weg. Sturen doe je door middel van het verplaatsten van je gewicht. Dat sturen, en het leren balanceren, kan nog wel eens een uurtje duren voordat dat onder de knie is. Kinderen zijn daar veelal wel vlot in.

Hoverboard is onverzekerbaar

Sinds de komst van de hoverboard op de Nederlandse markt is het plankje op wielen een rage geworden. Kinderen, en soms volwassenen, lijken over de stoep en door het winkelcentrum te zweven. Maar het mag officieel niet. Hoverboards zijn volgens de wet voertuigen maar omdat zij geen stuur hebben mogen de hoveboards niet op de openbare weg, en dus ook niet op de stoep of in het winkelcentrum. Daarnaast kan je hoverboards maar moeilijk verzekeren. Omdat een hoverboard een voertuig is maar geen stuur heeft, willen verzekeraars er geen wettelijke aansprakelijkheidsverzekering op afsluiten. Het is een stuk speelgoed. Verzekeren tegen brand kan ook niet omdat het een motorvoertuig is en motorvoertuigen kunnen niet onder een inboedelverzekering vallen.

Tweedehands hoverboard al voor 150 euro

Een reden dat veel mensen kijken of de hoverboard te verzekeren is komt omdat het plankje met wielen in aankoop erg duur is. De nieuwprijzen variëren van 300 tot wel 800 euro. Voor een grote groep mensen is dat te veel geld, maar als je toch graag een hoverboard zou willen hebben dan kan het de moeite lonen om te kijken of er ergens geen tweedehands exemplaar te koop is. Online zijn tal van tweedehands-sites waar ook hoverboards te koop worden aangeboden. Een hoverboard die in de winkel nieuw 500 euro kost, vindt je op de tweedehands-sites vaak al voor 150 euro. Soms zijn ze nog als nieuw. Een verklaarbare reden voor de nieuwstaat kan zijn dat na aankoop wellicht het `nieuwtje’ er snel af was, of omdat men zich realiseerde dat je met een hoverboard de openbare weg niet op mag.

Kans op interne schade aannemelijk

Een tweedehands hoverboard kopen bespaart je een hoop geld. In plaats dat je 500 euro uitgeeft voor een goed exemplaar, kan je online hetzelfde model al vinden voor 150 euro. Natuurlijk verschillen de prijzen onderling maar de hoverboards op de tweedehands-sites zijn ieder geval een stuk goedkoper. Het nadeel van een tweedehands hoverboard is dat je niet weet wat de technische staat is. In de hoverboard zit een accu, als deze accu beschadigd is of er is iets met de hoverboard gebeurd, bijvoorbeeld onder een auto gekomen maar is er geen zichtbare schade, dan is de kans aanwezig dat je uiteindelijk een kat in de zak hebt gekocht. Wil je zeker zijn van kwaliteit? Bekijk dan de betrouwbare aanbieders op onze website.