Smart balance wheel

Een smart balance wheel is het vervoersmiddel van 2016 om je zelf van a naar b te brengen. De smart balance wheels worden ook wel hoverboards of mini segways genoemd. De apparaten zien er uit als skateboards uit de toekomst. Zoals de naam al doet vermoeden zijn ze voorzien van een slim besturingssysteem waardoor het rijden en het besturen super eenvoudig is.

Smart balance wheel kopen

Vorig jaar werden er voor het eerst een aantal beroemdheden uit Amerika op een balance wheel gespot. Sinds dien ging het vrij snel en zijn de hoverboards ook volop in Nederland verkrijgbaar. Doordat het zo populair geworden is, zijn er ook veel webwinkels die hier van proberen te profiteren. Er zijn daarom meerdere verkooppunten waar je goedkoop een smart balance wheel kopen kunt.

Niet altijd is goedkoop ook de beste koop. Zo zijn er vele boards verkrijgbaar op Marktplaats. Helaas ben je niet verzekerd van een goede kwaliteit. Er zijn ook neppe en lage kwaliteit boarden in omloop. Het resultaat hiervan is dat de boarden snel kapot zijn of dat ze kracht verlies krijgen naar enkele maanden gebruik.

Om deze reden vergelijken wij alleen betrouwbare webwinkels met elkaar. Bol.com is hier een mooi voorbeeld van. Op Bol.com staan namelijk meerdere webwinkels die een board aanbieden. Dit kan al vanaf 300 euro. Doordat de webwinkels zijn aangesloten bij Bol, kun je er van uit gaan dat het een betrouwbare shop is. Vaak zijn de retourmogelijkheden gunstig en krijg je in sommige gevallen ook nog 1 of 2 jaar garantie. Je kunt dus beter een tientje extra betalen dan dat je bij een zwarte handelaar op Marktplaats je aankopen doet.

Tip: Maak gebruik van onze vergelijkingstool om direct een board te vinden die aan jouw wensen voldoet!

Goedkoop smart balance wheel

Smart balance wheel in de verpakking

Wie een goedkoop smart balance wheel wilt kopen heeft geluk. Toen de producten een jaar geleden voor het eerst te koop waren, waren ze namelijk stukken duurder. Het goedkoopste board was zo rond de 700 euro. Inmiddels zijn de prijzen flink gezakt en kun je voor 300 euro al een wheel van een goede kwaliteit kopen. De prijzen zijn dus met meer dan 50% gedaald op sommige modellen.

Voor 300 euro krijg jij een basic model. Dit model is niet voorzien van LED-verlichting. Maar deze is wel geschikt om een snelheid tot 12 kilometer per uur te halen. We verwachten dat de prijzen niet verder zullen zakken, het laagste prijspunt is nu wel gehaald.  Als je gegarandeerd het voordeligst uit wilt zijn doe je er goed aan om onze website in de gaten te houden. Dagelijks bekijken wij de prijzen van de Nederlandse webwinkels. Hierdoor bespaar jij jezelf tijd en kun jij direct bij de voordeligste aanbieder terecht.

Hoe werkt het?

Slim-besturingssysteemAls je nog nooit van een hoverboard hebt gehoord, dan kun je je afvragen hoe het precies werkt. Als eerst zullen we het board toelichten. Ieder model is voorzien van wielen met een grootte van 6.5 tot 8.5 inch. Deze wielen bevinden zich aan een board. In het board zit een elektrische motor die de wielen aandrijven. De elektrische motor wordt aangedreven met een accu.

Deze accu gaat vaak 10 tot 20 kilometer mee. Binnen 2 tot 3 uur is de accu volledig opgeladen. Dit is uiteraard afhankelijk van het type dat je gekocht hebt. Het board is precies groot genoeg om met twee voeten stevig en stabiel op te staan.

Als je het board volledig opgeladen hebt kun je beginnen met rijden. Je plaatst het board op de grond en gaat er op staan. Als je naar voren leunt ga je vooruit. Je kunt een snelheid van maximaal 20 kilometer per uur behalen. Dit is ook afhankelijk van het model dat je gekocht hebt. Als je wilt remmen leun je naar achteren. Je kunt met sommige modellen ook achteruit rijden. Dit doe je eenvoudig door naar achteren te leunen.  Stel je bent aan het rijden en je moet afslaan. Dit is geen enkel probleem. Je leunt naar links om naar links toe te sturen. Wil je naar rechts toe? Dan leun je eenvoudig naar rechts toe.

Door het slimme besturingssysteem voelt het apparaat precies aan welke kant je op moet. Je hoeft je geen zorgen te maken over het houden van evenwicht. Dit wordt automatisch gedaan.

Een board is daarom geschikt voor iedereen. Voor jongeren, ouderen en zelfs kinderen kan het gebruikt worden. Wel is er vaak een maximaal gewicht dat het board kan dragen. Gemiddeld genomen is dit zo’n 100kilogram. Als je zwaarder weegt dat 100 kilogram is het verstandig om contact op te nemen met de fabrikant. Op deze manier kun jij achterhalen of het board geschikt is of juist niet.

Andere personal transporters

Een personal transporter is ideaal om kleine afstanden af te leggen. Het kan zijn dat je liever een stuur wilt of dat je een hoverboard net iets te groot vind. Dan hoef je niet getreurd te zijn, er zijn nog andere modellen beschikbaar.

Een voorbeeld hiervan zijn de airwheelen. Een airwheel is stukken kleiner dan het hoverboard, maar kan voor het zelfde doeleinde gebruikt worden. Een airwheel is slechts een wiel met twee voetstepjes aan de zijkant. Hij is dus wel een half keer zo klein dan de boards die je ziet.  Hierdoor is het eenvoudig om hem in je tas mee te nemen of op te bergen achter in de auto.

Ook kun je grotere personal transportes kopen. Het bekendste voorbeeld hiervan is de Segway. Dit apparaat is stukken duurder, maar is erg stabiel en eenvoudig in gebruik. Met een stuur aan de voorzijde geeft het voor veel gebruikers een veilig gevoel.

Onderdelen kopen

Hoverboards zijn enorm populair. Een groot bijkomend voordeel hiervan is dat daarom er volop onderdelen gekocht kunnen worden. Als je een ongelukje krijgt hoef je je geen zorgen te maken. De onderdelen kunnen eenvoudig gekocht worden. Ook het repareren is niet zo moeilijk als de meeste denken. Wie een schroevendraaier in huis heeft kan al aan de slag gaan om zelf de scooter te repareren.

Waarom hoverboardvergelijken.nl?

hoverboard logo