Monowheel

Een van de personal transporters die tegenwoordig verkrijgbaar is, is de monowheel. De Monowheel is een elektrische eenwieler waarmee je je eenvoudig van A naar B kunt vervoeren met een snelheid tot 20 kilometer per uur. In dit artikel zullen we meer informatie geven over de mono-wiel en prijzen vergelijken van verschillende Nederlandse aanbieders.

Over de monowheel


Dit apparaat is een personal transporter die in plaats van twee wielen zoals de meeste hoverboards slechts voorzien is van een wiel. De wiel van het self balancing smartboard is in het midden van het board geplaatst. Aan beide kanten van het wiel zijn stepjes voorzien waar jij genoeg ruimte op hebt om op te kunnen staan. Als je nog nooit van zo’n vervoersmiddel gehoord hebt dan vraag jij je vast af of het moeilijk is om in balans te blijven.

MonowheelDit is zeer eenvoudig en wordt eigenlijk voor jou gedaan. We kennen allemaal wel de eenwieler fiets waarmee het enorm lastig is om recht op te blijven. Dankzij het slimme besturingssysteem wordt er automatisch bij gestuurd waardoor je in balans blijft. Ook moet het je opgevallen zijn dat er geen gaspedaal en of stuur op is bevestigd. Dit komt doordat het apparaatje zeer gevoelig is voor de bewegingen van de bestuurder. Leun je naar voren dan wordt er gas gegeven, leun je naar achteren dan zul je komen stil te staan. Bochtjes maken doe je simpel weg door de kant op te leunen waar jij graag naar toe wilt.

De twee bekendste modellen die nu verkrijgbaar zijn, zijn de airwheels en de NineBot.  Het grote verschil met het rijden op een twee-wielig hoverboard en een board met slechts een wiel is dat deze veel compacter zijn. Vaak hebben ze een gewicht tot 10 kilogram en zijn er ook speciale tassen voor verkrijgbaar.

Hierdoor kun jij ze makkelijk mee naar binnen nemen op je werk, in de trein of naar school. Je hoeft je geen zorgen te maken dat hij gestolen wordt, want je hebt hem altijd bij je. Daarnaast worden de elektrische eenwielers ook vaker ingezet om trucs te doen. Een twee wielig hoverboard kan slechts gebruikt worden om van A naar B te komen terwijl een eenwieler ideaal is om leuke trucjes mee uit te voeren. Ook ziet het er veel spectaculairder uit hoewel dat altijd een kwestie van smaak blijft.

Monowheel kopen

Klik op een van onderstaande producten om meer informatie te ontvangen.

De transporters zijn ook regelmatig in het nieuws, bekijk eens onderstaande video voor meer informatie!

Is een monowheel hetzelfde als een airwheel?

Een vraag die wij vaak binnen krijgen is of een mono-wheel precies hetzelfde is als een airwheel en zo nee, wat hier nou de verschillen zijn. Eigenlijk is een airwheel hetzelfde als dit apparaat, maar is het net iets anders doordat het door een andere leverancier wordt gemaakt en geleverd. Je zou het kunnen vergelijken met een Samsung telefoon en een Apple telefoon. De iPhone en de Samsung Galaxy zijn allebei smartphone toestellen, maar ze zijn niet precies het zelfde. Wel kunnen ze voor hetzelfde doeleinden worden ingezet. Zo is het ook het geval bij deze apparaten, het zijn allebei personal transporters met elke zijn eigen kwaliteiten en prijsklasse.  Welke het beste bij jou past hangt af van smaak, persoonlijke voorkeuren en natuurlijk het budget dat jij te besteden hebt.

Heb jij nog vragen over dit product? Laat dan gerust een reactie achter zodat het team van Hoverboardvergelijken.nl jouw verder kan helpen!