Hoverboard Onderdelen

Zijn er een aantal onderdelen van je hoverboard aan vervanging toe? Geen enkel probleem, onderdelen zijn los te koop en door iedereen te monteren. Op deze pagina verwijzen we je door naar de beste mogelijkheden.

aliexpress

bol-onderdelen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat geldt ook voor hoverboard-bestuurders. Je kunt ergens tegen aanrijden waardoor er schade aan je board is. De meeste schade is zelf eenvoudig te repareren. Wel heb je nieuwe hoverboard onderdelen nodig om deze reparatie uit te kunnen voeren. In dit artikel leggen we de mogelijkheden uit om onderdelen voor je hoverboard te kunnen kopen.

Kopen kan hier rechtstreeks uit China.  of bestel bij deze Nederlandse webshop. Opzoek naar accessoires? Kijk dan hier

Beschikbare onderdelen

Een hoverboard bestaat uit twee wielen, een kappen set, de elektrische motor en het moederbord. Het kan zijn dat je schade oploopt aan een van de genoemde onderdelen. Gelukkig kun jij ze eenvoudig vervangen en hoef jij niet een heel nieuw product aan te schaffen. We zullen ieder onderdeel even bespreken.

Hoverboard kappenset

Hoverboard-kappen

De hoverboards hebben vaak dezelfde afmetingen. Hierdoor passen de kappensetten op vrijwel ieder apparaat. Je hebt slechts een schroevendraaier nodig om ze te vervangen. Je haalt eerst je kapotte kap er af. Vervolgens monteer je de nieuwe set er op. Om te voorkomen dat je weer schade oploopt zou je een extra bumper er bij kunnen bestellen. De bumper is een beschermlaagje die ervoor zorgt dat de kappen langer mee zullen gaan.

Een nieuwe set is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Hierdoor kun je het ook gebruiken om je board te pimpen. Ben je niet tevreden met de kleuren van de sets? Je kunt er ook voor kiezen om ze zelf over te spuiten. Op deze manier krijg jij helemaal een unieke board.

De kappen kunnen hier besteld worden. Ze kosten slechts een paar tientjes en worden gratis verzonden. Als je liever bij een Nederlandse webwinkel besteld ben je minimaal 100 euro kwijt. Wij raden dus aan om hier te bestellen.

Nieuwe wielen

Na heel veel kilometers gereden te hebben kunnen de wieltjes gaan slijten. Hierdoor kan het zijn dat je board niet zo lekker meer rijdt. De snelheid kan afnemen of het evenwicht is minder stabiel. In zo’n situatie is het zonde om je board weg te doen. Je kunt gewoon nieuwe wieltjes aanschaffen. De nieuwe wielen kunnen eenvoudig gemonteerd worden.

Je haalt de oude wielen er af met een schroevendraaier. Vervolgens plaat jij de nieuwe wielen. Het is wel belangrijk dat je dezelfde inch wielen weer aanschaft. Stel je hebt een board met 6.5 inch wielen, dan zal je hier weer 6.5 inch wielen op moeten plaatsen. Net als de kappen kosten de wielen niet zo veel. Voor tientallen euro’s kun jij alweer nieuwe wieltjes aanschaffen.

<hNieuwe wieltjes

Zelf repareren of laten repareren

Je kunt je afvragen wat handiger is. Moet je zelf gaan repareren of wil je het laten doen? Het repareren is super eenvoudig. Als jij zelf de onder delen voordelig gekocht hebt, kun je met een schroevendraaier aan de gang. Op Youtube staan er ook vele video’s uitgelegd hoe je bijvoorbeeld het moederbord kunt veranderen. Bekijk onderstaande video als voorbeeld hoe je de reparatie kunt uitvoeren.

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Laat dan gerust een reactie achter!