Hoverboard kopen voor kinderen – 3 Tips!

Grote broer of zus heeft een hoverboard en je jonger kind wilt dat natuurlijk ook mee spelen. En als ouder maak jij je natuurlijk veel zorgen hierover. Zodra je even niet oplet is die kleine verdwenen en ja hoor op de hoverboard van broer of zus. Je staat op het punt de hoverboard van je ouder kind zelf kapot te slaan als hij of zij deze niet beter weg zet. Ik kan me heugen dat mijn moeder me altijd moest weg plukken uit bomen, daarna van boven op de deur of kast. Kinderen zullen altijd iets gevaarlijks uitproberen. Enige wat jij als ouder kan doen is de nodige veiligheid aanbieden. Zo wilt de kleine van 6 of zeven ook een hoverboard dan heb ik 3 tips voor de ouders.

 

  1. Let op de snelheid

Koop een goede merk hoverboard die minder snel gaat. De meeste hoverboards gaan al boven de 17 km/u. Echter zijn er ook hoverboards die slechts 13 km/h presteren die zijn beter geschikt voor jongeren kinderen. Heb je al een hoverboard en vindt je dat deze te snel gaat voor je kind? Dan kun je bij een goede mechanic de snelheid van de hoverboard laten stellen, hierdoor kan je kind niet hoger dan een bepaalde snelheid gaan.

 

  1. Zoek een egaal terrein.

Heeft u besloten toch een hoverboard aan te schaven voor uw kind dan is het aanbevolen te zorgen voor een goed terrein waar uw kind veilig kan rijden zonder zicht te stoten. Ik denk hierbij aan een niet hobbelige egaal terrein met weinig of geen gaten. Een gras veld is beter voor het besturen van een hoverboard dan een stenen, betegelde of geasfalteerde terrein. Hier kan uw kind veilig leren om een hoverboard te besturen. Voor dat u denkt heeft uw kind het onder controle.

 

  1. Zorg ook voor Lichaamsbescherming

Voor je een hoverboard kopen gaat voor uw kind is het handig om eerst te zoeken naar beschermings materiaal zoals hand, elle boog , knie en been beschermers. Een val helm is een verplichting dus laat uw kind nooit zonder lichaams bescherming de hoverboard bedienen. Ook de schoenen zijn van belang bij het besturen van een hoverboard. Uw kunt kan het beste op de hoverboard met schoenen dan met slippers. Een schoen zit stevig vast en kan niet vallen tijdens het besturen van de hoverboard.