Elektrisch skateboard

Naast hoverboards, elektrische steps & airwheels is er nog een andere elektrisch vervoersmiddel verkrijgbaar. De elektrische skateboards worden met de dag populairder in ons land. De elektrische skateboards zien er op het eerste oog hetzelfde uit als een “normaal” skateboard. Aan de onderkant van het plankje zit alleen een klein elektrisch motortje verborgen. Deze motor zorgt ervoor dat jij niet meer hoeft te steppen, maar automatisch vooruitgaat.

Tip: Bekijk het assortiment boards op Hoverboardvoordeel of Bol.com

De hoverboards maken gebruik van een “Self Balance” systeem. Dit zorgt ervoor dat omvallen onmogelijk is, en het board automatisch stabiliseert. Bij een elektrisch skateboard is dit niet het geval. Het is slechts een plank met wieltjes en een motortje die ervoor zorgt dat je voor uit gaat.

Om het apparaat te besturen, wordt er gebruik gemaakt van een afstandsbediening. Deze hou je in je handen vast om de snelheid te bepalen. Als je wilt remmen, kun je met deze afstandsbediening remmen. Wil je juist harder gaan? Dan kun je hiermee gas geven.

De elektrische boards zijn tegenwoordig erg krachtig waarmee een snelheid tot 20 kilometer per uur behaald kan worden. Ook tegen een helling op rijden is geen probleem voor de boards van tegenwoordig. Vaak kan een helling tot 25% prima bereden worden. Met name als in een land als Nederland, kan het board dus perfect gebruikt worden.

Ben je opzoek naar een skateboard die op elektriciteit rijdt? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op deze pagina helpen wij jou graag wegwijs bij het bestellen van een elektronisch skateboard.

Elektrisch skateboard kopen

De elektrische skateboards zijn in Nederland erg opkomend. Waar in Amerika het al jarenlang een populair product is, staat het hier nog maar in de beginfase. Ook de wetgeving is nog vrij onduidelijk over het gebruik van de boards. In Nederland worden daarom de meeste boards geïmporteerd. Een board kost tussen de 250 en 1300 euro. Dit is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit en van het merk van het product.

Tips bij het kopen van een board:

  • Bekijk altijd de betrouwbaarheid van de webwinkel, wat zeggen de reviews?
  • Ga niet voor het aller goedkoopste product, dit zijn vaak producten van een slechte kwaliteit
  • Bepaal voor jezelf hoelang je er op wilt rijden, wil je veel rijden? Kies dan voor een lange accuduur
  • Zijn de boards veilig? Wat zegt de aanbieder over het gebruik en de veiligheid?

Elektrisch longboard of skateboard

Als je je wat verdiept hebt in het kopen van een elektrische skateboard, dan ben je er waarschijnlijk achter dat er verschillende modellen beschikbaar zijn. De twee grootste verschillen die er zijn, zijn eigenlijk de zogenaamde longboard en een normaal skateboard. Als je nog geen ervaring hebt met skateboards is het dus lastig vast te stellen of je een elektrisch longboard of een skateboard wilt hebben.

Vaak wordt de longboard meer als een vervoersmiddel beschouwt. Stel je wilt alleen van A naar B dan is het longboard meer aan te raden. Wil je juist meer trucjes doen en behendiger zijn? Dan is het skateboard het vervoersmiddel waar jij naar opzoek bent.  Het longboard daarop tegen is echter wel groter en zwaarder dan een skateboard. Als je hem gemakkelijk zonder te rijden mee wilt nemen, is het een stukje lastiger. Het blijft dus een vrij persoonlijke keuze welk board jou voorkeur heeft.

 

Wij hebben ons best gedaan om dit artikel zo zorgvuldig mogelijk samen te stellen. Mocht je na het lezen toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!