Een hoverboard verzekering

verzekering voor hoverboardHet leek ooit een futuristische droom maar de hoverboard uit de bekende film uit 1985 `Back tot he Future’ lijkt dan toch werkelijkheid te zijn geworden. Met dat verschil dat de hoverboards, die nu in veel winkels te koop zijn niet over de grond zweven maar aangedreven worden door `onzichtbare’ wielen aan weerszijden. De hoverboard is enorm populair bij de jeugd en zelfs volwassenen wagen steeds vaker een gokje om de kunsten van het hoverboard- ‘zweven’ eigen te maken. Het is dan ook een leuk tijdverdrijf en je hebt inderdaad het gevoel dat je over de stoep, of de weg, zweeft. Met deze kennis is het de moeite waard om te kijken of dit nieuwe transportmiddel niet verzekerd dient te worden.

Met een hoverboard niet op de openbare weg

Voor alle voertuigen die op de weg zijn geldt een verplichte verzekering . Dat is logisch want op de weg kan je zomaar een ongeluk krijgen en de gevolgen van een ongeluk kan gepaard gaan met hoge kosten. Wat te denken van een gebroken been of de kans dat je met een hoverboard tegen een fiets of een auto aankomt? Die kans zou klein moeten zijn want je mag met een hoverboard niet op de openbare weg. Maar kinderen houden zich niet altijd aan volwassen regels dus is het zaak eens te kijken wat de verzekering doet in het geval een kind met zijn hoverboard schade aanricht.

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering uitgesloten

De Nederlandse wet zegt dat hoverboards niet op de openbare weg mogen komen. Dat houdt in dat een hoverboard ook niet op de stoep mag. Als je de wet letterlijk neem kan je dus alleen op eigen terrein met de hoverboard heen en weer zweven. Verzekeringsmaatschappijen kunnen om voorstaande reden dan ook geen wettelijke aansprakelijkheidsverzekering aanbieden voor eigenaren van een hoverboard. De hoverboard is dan wel een motorvoertuig, maar het is niet goedgekeurd door de overheid. Een hoverboard heeft namelijk geen stuur.

Hoverboard is een stuk speelgoed

Nu de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor motorvoertuigen geen optie tot het verzekeren van een hoverboard is, kunnen we kijken naar de optie of de hoverboard dan misschien wel te verzekeren is middels de categorie kinderspeelgoed. Een hoverboard is immers een stuk speelgoed. Hier zijn de verzekeringsmaatschappijen het niet altijd met elkaar eens. Het wil dan ook de moeite lonen om bij uw eigen verzekeraar te rade te gaan. Houdt u in gedachte dat een speelgoedmotorrijtuig, bij wet, niet harder mag gaan dan 12-20 kilometer per uur. Hoverboards gaan vaak wel 20 kilometer per uur. Een aandachtspunt.

Kans op brand door interne accu

Een hoverboard kost bij aanschaf soms wel 800 euro. Er zijn ook goedkopere modellen van rond de 300 euro. Reden genoeg om het ding te verzekeren tegen brand. Maar dat valt niet mee. Een hoverboard is namelijk officieel een motorvoertuig en motorvoertuigen kunnen nu eenmaal niet onder een inboedelverzekering vallen. De kans dat een hoverboard in brand zou vliegen bestaat altijd, er zit immers een accu in en in een accu kan kortsluiting ontstaan. Reden genoeg om een betrouwbaar merk te kopen waar sluitende garantievoorwaarden op van toepassing zijn.