Airwheel

AirwheelDe personal transporters  en hoverboards lijken wel steeds kleiner en compacter te worden, de airwheel is hier het grote bewijs van. De eerst personal transporter was een segway die bestond uit twee grote wielen en een stuur voorop. Het duurde niet lang voordat er een mini segway kwam en vele andere cloon varianten die het idee op hun eigen manier hebben uitgewerkt.

Maar als je dacht dat het niet nog kleiner kon dan willen we je graag wijzen op de airwheel. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat een airwheel uit slechts een wieltje en een stepje waar je op kunt staan. In dit artikel zullen we je meer informatie over deze personal transporter geven.

Airwheel kopen

Er zijn verschillende webwinkels waar je een airwheel kopen kunt. Wij hebben net als voor de andere hoverboards hier een vergelijking voor gemaakt. Door slim te vergelijken zul jij het juiste product voor de juiste prijs kunnen bestellen.

Tip: Bekijk de airwheels op Bol.com of Hoverboardvoordeel

Verschillende uitvoeringen

Inmiddels zijn er vele verschillende uitvoeringen, zo heb je zelfs wheels die voorzien zijn van boxen zodat jij je favoriete muziek kunt draaien tijdens het rijden. De volgende uitvoeringen zijn beschikbaar:

We zullen de verschillende modellen nader toelichten. Op deze manier kom jij erachter welke uitvoering het beste bij jou past.

De X3 is een van de goedkoopste uitvoeringen van dit merk. Hij ziet er erg strak uit en is in twee kleuren verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor het witte model of het zwarte model. In twee uur is de accu volledig opgeladen. Met deze volle accu kun jij 18 tot 23 kilometer afleggen.

Het apparaatje is eenvoudig mee te nemen door het handvat waarvan deze is voorzien. Til hem op als je bijvoorbeeld de bus of tram in gaat. Met een gewicht van slechts 9.8 kilogram en kleine afmetingen is het geen enkel probleem.

De Q1 is net iets duurder dan de goedkoopste versie, de X3. Deze is ook verkrijgbaar in het wit en in het zwart. Zo is er voor ieder een kleur die bij hem of haar past. Hoe de Q1 zich onderscheid van de X3 komt met name door de wielen.

De Q1 is namelijk voorzien van twee wielen die vlak bij elkaar geplaatst zijn. De banden zijn gevuld met lucht en zorgen voor een goede stabiliteit. Ook als je over een ruwere wegdek heen rijdt zou je goed stabiel kunnen blijven. Met dit apparaatje kan een snelheid tot 18 kilometer per uur bereikt worden. Dit is uiteraard nog wel afhankelijk van verschillende factoren.

De X8 is de meest krachtige model van de Air-wheel-X-serie. Deze uitvoering is voorzien van 16 inch wielen en een krachtige motor van 650 watt. De kappen van de personal transporter zijn gemaakt van carbon. Hij is ook iets zwaarder dan de andere modellen, hij weegt namelijk 11.1kilogram. Maar wie dit in combinatie met een tas besteld, kan hem nog steeds gemakkelijk overal mee naar toe nemen.

De X6 is de personal transporter die voorzien is van een geluidinstallatie. Met dit apparaat kun je je niet alleen van A naar B vervoeren, je kunt ook nog eens je favoriete muziek afspelen. Maak verbinding via Bluetooth naar je smartphone om de laatste hits te beluisteren. Met deze uitvoering kan er een snelheid tot 18 kilometer per uur worden gehaald.

De meest opvallende uitvoering is de Q5. Deze is namelijk alleen in het fel blauw verkrijgbaar. Maar niet alleen door de fel blauwe kleur valt hij op. Hij is namelijk ook nog eens voorzien van een rode led lamp. Deze schijnt naar voren en naar achteren. Zo kunnen andere mensen jou zien rijden, maar kun jij ook zien waar je naar toe rijdt. Met deze unicycle kan er een snelheid tot 19 kilometer per uur worden gehaald.

Hoe werkt een air wheel?

Net als bij de andere hoverboards is dit apparaat voorzien van een slim besturingssysteem, het zogenaamde smart balancing system. Dit zorgt er voor dat jij niet zo maar omvalt. Een airwheel is een apparaat met slechts een wiel in het midden, daar naast zijn twee voet stepjes waar je op kunt staan. Door licht naar voren te leunen zou het apparaat zich vooruit bewegen. Je hebt geen speciaal stuur nodig want je kunt volledig vertrouwen op jouw lichaam.

Het sturen klinkt misschien nog lastig maar na enkele minuten zul jij het al volledig onder de knie hebben. De  maximale snelheid die jij met een air wheel kunt behalen is 20 kilometer per uur.  Afhankelijk van hoe snel het board precies gaat kan nog verschillen per merk of fabrikant. Andere factoren zoals de weg waar je op rijdt, je eigen lichaamsgewicht en de volheid van je accu spelen natuurlijk ook nog een rol.

Het grote voordeel ten opzichte van andere personal transporters is, is dat deze nog kleiner is. Hij wordt vaak geleverd met een bijpassende rugzak waardoor je hem als je niet rijdt gewoon bij je kunt houden. Je hoeft je dan geen zorgen te maken voor diefstal of andere zaken die kunnen gebeuren als je hem alleen achter laat.  Stel dat je moet reizen met de bus en de trein dan kan dit eenvoudig.

De gemiddelde accuduur van de airwheels is goed voor zo’n 20 kilometer, je kunt dus wel een uur lang op maximale snelheid er op rond rijden. Het opladen van het apparaat gaat volledig op stroom en is dus milieu vriendelijk. Het opladen duurt gemiddeld 120 minuten, maar om hem voor 80% vol te krijgen heb je slechts 90 minuten de tijd nodig.

Het maximale draaggewicht bedraagt zo’n 120 kilogram. Weeg je zwaarder dan 120 kilogram? Dan neemt de betrouwbaarheid af en kun je je dus afvragen of dit wel het apparaat is waar je naar opzoek bent.

Airwheels trucs


Een ander groot verschil met dit apparaat en de andere boards die er in omloop zijn is dat dit apparaat super geschikt is om trucs mee uit te voeren. Natuurlijk is dit niet direct de bedoeling om er gekke dingen mee te doen, maar wie weet waar die mee bezig is kan zichzelf trucs aanleren. Het apparaatje is super klein en behendig waardoor je net als op een skateboard een aantal trucs zou kunnen doen. Wel moet er altijd de veiligheid voorop gesteld worden,  als je hier mee wilt gaan stunten is het een absolute aanrader om een helm en beschermende kleding te dragen.