77-jarige Non bezoekt Frans stemhokje op een hoverboard

Het hoverboard is geschikt voor jong en oud. Vrijwel iedereen beleeft plezier aan dit vervoermiddel. Dit zorgt soms voor hilarische situaties. Tijdens de Franse parlementsverkiezingen, nog geen week geleden, bezocht een 77-jarige nun het stemhokje op een hoverboard! Haar bezoekje aan het stemlokaal trok nog nooit zoveel aandacht.

Hippe non

De naam van de non is Zuster Fabienne. Zij woont al jaren in Les Filles du coeur de Marie. Blijkbaar is het een erg moderne non, want ze is dol op het hoverboard. Toch is het vervoermiddel niet van haar zichzelf, maar van haar vriend Aymeric de Salvert. Hij gaf haar enkele hoverboard lessen voordat ze de straat opging. Ze vond het hoverboard eerst een beetje lastig om te besturen. Toch kreeg ze het al redelijk snel in de vingers en nu is ze in haar eigen woorden een ‘echte pro’.

Een echte pro

De non vertelt dat je alleen maar een beetje vooruit moet hangen om snelheid te maken, en achteruit om te remmen. Een fluitje van een cent! Inmiddels is het filmpje met de non op de hoverboard al meer dan 10.000 keer bekeken. Bekijk het bijzondere tafereel hier.